Aandacht voor Financiële Gezondheid, in tijd van corona

Zzp’ers en flexwerkers moeten zelf hun pensioen regelen. Hoe heb jij dat geregeld?

Hoe financieel gezond ben jij?

Ben je zzp’er? Dan weet je dat je je pensioen écht zelf moet regelen. En dat is niet eenvoudig. Eerst maar eens genoeg geld om van te leven, en dan moeten je verdiensten het liefst ook nog een beetje regelmatig zijn.

Of stap je van tijdelijke baan naar tijdelijke baan? Dan is de kans groot dat je in hetzelfde schuitje zit als de zzp’er: géén pensioenopbouw en het risico dat je later op een houtje bijt.

Als parttimer bouw je waarschijnlijk wel pensioen op via je werkgever, maar vergeet niet: je werkt nu drie of vier dagen, maar straks moet je 7 dagen leven!

Toch zijn er mogelijkheden voor jou. Met lijfrente kun je al een eind komen. Neem daarom nu de tijd om je pensioen goed te regelen, want straks is het te laat. We leven immers in een samenleving waarin steeds meer wordt verwacht dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je financiële gezondheid.

Een goed gesprek met een gecertificeerd financieel planner kan je helpen!

Hier alvast wat tips ter voorbereiding op dat gesprek:

  • Kijk eens online wanneer je recht hebt op AOW
  • Zoek eens uit hoeveel pensioen je (nog) opbouwt (via voormalige werkgevers), bijvoorbeeld via mijnpensioenoverzicht.nl
  • Probeer te bepalen welke uitgaven nu én straks belangrijk voor je zijn

Voor als je alvast meer wilt weten over een goed pensioen, lees hier meer >>

> Ga hier naar de pagina met het geldplan Pensioen van Nibud, opgesteld mede in samenwerking met FFP, om meer inzicht te krijgen in uw Pensioen.

Lees ook meer over ‘Pensioen’ in De Financiële Telegraaf

Aandacht voor financiële gezondheid

Zzp’ers en flexwerkers moeten zelf hun pensioen regelen. Hoe heb jij dat geregeld? Roel ter Weele, FFP Gecertificeerd Financieel Planner